DOLAR 32,5033 -0.13%
EURO 35,0019 0.32%
ALTIN 2.425,470,11
BITCOIN 2092553-3,25%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Maratonİzmir" için geri sayım başladı

“Maratonİzmir" için geri sayım başladı

ABONE OL
Nisan 17, 2024 11:20
“Maratonİzmir" için geri sayım başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beşincisini düzenleyeceği Maratonİzmir, 21 Nisan Pazar günü koşulacak. World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine giren organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beşincisini düzenleyeceği Maratonİzmir için geri sayım başladı.  21 Nisan Pazar günü koşulacak maratona 38 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 5 bin 600 sporcu katılacak. AVEK Otomotiv’in ana sponsor olduğu Maratonİzmir,  Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Bir Dünya” için belirlediği küresel amaçlar doğrultusunda bu yıl “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” mottosuyla düzenleniyor. World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine giren organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor

Ersun Yanal ve Bengisu Avcı da parkurda olacak

Bu yıl koşuda Ersun Yanal Vakfı’nı kurarak Türkiye’de çocukların ve gençlere fırsat eşitliği yaratmak için öncü bir hareket başlatan Türk futbolunun önde gelen teknik direktörlerinden Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da parkurdaki yerini alacak.  Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği’nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyası için koşacak.

42 kilometrelik yarışın startı sabah 8’de verilecek

Türkiye’nin en hızlı parkuru Maratonİzmir’in startı saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik yarışta yer alacak 600 atlet Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, İzmir Marina’dan dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. 

5 bin sporcu mücadele edecek

Maratonİzmir kapsamında 10 kilometrelik koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrelik koşuya 5 bin atlet katılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.